Opastetut kävelykierrokset Kirkkonummella

Eventsin opastetut kävelykierrokset pohjautuvat alueellisiin kokonaisuuksiin. Eventsi tarjoaa sekä omia kävelykierroksia, että tilauksesta räätälöityjä kokonaisuuksia. Saatavilla olevat kävelykierrokset löytyvät listattuina alta ja Visit Kirkkonummen tapahtumakalenterista. (Kevät- ja syyskaudella)


Eventsin yhtenä arvona on toimia yrityksenä vastuullisesti. Tämän vuoksi mm. kävelykierrosten kokoontumispaikoille saapuminen ja pois lähteminen suunnitellaan lähtökohtaisesti siten, että paikalle pääsee julkisilla kulkuvälineillä tai vaikkapa polkupyörällä liikkuen. Esteettömät kävelyreitit ilmoitetaan aina erikseen.Kohteet

Kirkkonummen kuntakeskus

Kirkkonummen kuntakeskus hahmottuu kävelijälle sitä ympäröivien kukkuloiden, vesistöjen, keskiaikaisen kivikirkon ja Kuninkaantien keskiössä. Tutustumme kävelyllä nykyarkkitehtuuriin, muraalitaiteeseen, Porkkalan vuokra-ajan jälkiin ja löydämme alueelta myös muita rakennushistoriallisia kerrostumia. Tällä kävelyllä voimme myös tutustua kahteen eri museoalueeseen.

Detalji muraalista. Kuva P. Vairimaa

Laajakallio

Kävelyretken varrella tutustumme Laajakallion alueen lähiympäristöön viimeisen jääkauden jälkeisien vuosisatojen kautta tutustuen alueen asutushistoriaan: sen kantatiloihin, Gillobackan kartanoon ja puutarhaan liittyvään innostukseen sekä myös Porkkalan vuokrakauden ajanjaksoon ja siihen mitä sen jälkeen on tapahtunut. Kuulemme myös mitä bussipysäkki voi kertoa asukkaista, miten tärkeät tieyhteydet näkyivät kieltolain aikaan ja miten kotikutoiset myyttiset hahmot ja eläimet liittyvät alueeseen.

Porkkalan vuokra-ajan (1944-1956) rakennuskantaa Laajakalliossa. Kuva: P. Vairimaa

Heikkilä

Heikkilässä kiipeämme vanhan meriuoman syvyyksistä uniikin käsityöläisalueen keskelle, josta löydämme sekä kantatiloja, kulkuväyliä, että kunnallisen hallinnon historiaa. Tutustumme myös juhlapaikkoihin sekä mahdollisuuksien mukaan myös jääkauden jälkiin (säävaraus) ja Kirkkonummen urheilukenttien ja seurakunnallisen elämän eri muotoihin.

Vanha sairaalarakennus Heikkilässä.
Kuva P. Vairimaa

Masalan polut

Masalassa kuljemme alueen kantatilojen siivittäminä jääkauden ajoilta asutushistorian aikaisen ajanjakson läpi. Kurkistamme lisäksi Suomen valtion itsenäistymisen ajanjaksoon ja Porkkalan vuokrakauden aikaisiin vuosiin. Masalassa suuntaamme myös vanhan kyläkeskuksen entiselle museoalueelle, ja tutustumme alueen kehitykseen rautatieaseman mukana tuomien muutosten kautta tähän päivään.

Ljusdalan nuorisoseurantalo Masalassa.
Kuva P. Vairimaa

Tulossa 2022 : Gesterby ja Jorvas.

A WordPress.com Website.

Ylös ↑