Opastetut kävelykierrokset Kirkkonummella

Eventsin opastetut kävelykierrokset pohjautuvat alueellisiin kokonaisuuksiin. Eventsi tarjoaa sekä omia kävelykierroksia, että tilauksesta räätälöityjä kokonaisuuksia. Kesän 2021 opastetut kävelykierrokset löytyvät listattuina heti tästä alta ja Visit Kirkkonummen tapahtumakalenterista.

Tapahtumakalenterissa olevaa ”ilmoittaudu”-linkkiä painamalla avautuu sivusto ilmoittautumiseen. Samat linkit löytyvät tästä alta. Huomaathan, että sivustolla on kaksi erillistä välilehteä, jotka löydät joko hampurilaismenuun kautta tai sivun ylälaidasta, riippuen millaista laitetta käytät.

Ilmoittautuminen ei ole sitova. Hinta 5€/henkilö/kierros. Maksu on vapaaehtoinen.

KESÄ 2021

Ke 16.6.2021 Gesterbyn iltakävely klo 17:30 – n. 19:30 GesterbymuseoJokilaakso

SYKSY 2021

  • Su 5.9.2021 Laajakallion iltapäiväkävely klo 15:30 – n. 17:30. Laajakallio
  • Syyskuu-lokakuu 2021 tulossa: Kirkkonummen keskustan, Masalan ja Heikkilän kävelyt

Kohteet

Kirkkonummen kuntakeskus

Kirkkonummen kuntakeskus hahmottuu kävelijälle sitä ympäröivien kukkuloiden, vesistöjen, keskiaikaisen kivikirkon ja Kuninkaantien keskiössä.

Tutustumme kävelyllä nykyarkkitehtuuriin, muraalitaiteeseen, Porkkalan vuokra-ajan jälkiin ja löydämme alueelta myös muita rakennushistoriallisia kerrostumia. Tällä kävelyllä voimme myös tutustua kahteen eri museoalueeseen.


Laajakallio

Kävelyretken varrella tutustumme Laajakallion alueen lähiympäristöön viimeisen jääkauden jälkeisien vuosisatojen kautta tutustuen alueen asutushistoriaan: sen kantatiloihin, Gillobackan kartanoon ja puutarhaan liittyvään innostukseen sekä myös Porkkalan vuokrakauden ajanjaksoon ja siihen mitä sen jälkeen on tapahtunut.

Kuulemme myös mitä bussipysäkki voi kertoa asukkaista, miten tärkeät tieyhteydet näkyivät kieltolain aikaan ja miten kotikutoiset myyttiset hahmot ja eläimet liittyvät alueeseen.


Heikkilä

Heikkilässä kiipeämme vanhan meriuoman syvyyksistä uniikin käsityöläisalueen keskelle, josta löydämme sekä kantatiloja, kulkuväyliä, että kunnallisen hallinnon historiaa.

Tutustumme myös juhlapaikkoihin sekä mahdollisuuksien mukaan myös jääkauden jälkiin (säävaraus) ja Kirkkonummen urheilukenttien ja seurakunnallisen elämän eri muotoihin.


Masalan polut

Masalassa kuljemme alueen kantatilojen siivittäminä jääkauden ajoilta asutushistorian aikaisen ajanjakson läpi. Kurkistamme lisäksi Suomen valtion itsenäistymisen ajanjaksoon ja Porkkalan vuokrakauden aikaisiin vuosiin.

Masalassa suuntaamme myös vanhan kyläkeskuksen entiselle museoalueelle, ja tutustumme alueen kehitykseen rautatieaseman mukana tuomien muutosten kautta tähän päivään.

Kävelyistä sanottua

WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: