Opastetut kävelykierrokset

Opastetuille kävelykierroksille varataan esimerkiksi kaksi tuntia aikaa ja palaamme takaisin lähtöpisteeseen ellei toisin sovita. Kävelykierrosten teemoista sovitaan erikseen. Kysy myös esteettömiä retkiä!

Kävelykierrosten kohteet

Kirkkonummen keskusta


Fyyri – Gesterbyn museoalue – Jokilaakso

Kirkkonummen kuntakeskus hahmottuu kävelijälle sitä ympäröivien kukkuloiden, vesistöjen, keskiaikaisen kivikirkon ja Kuninkaantien keskiössä. Tutustumme kävelyllä nykyarkkitehtuuriin, muraalitaiteeseen, Porkkalan vuokra-ajan jälkiin ja löydämme alueelta myös muita rakennushistoriallisia kerrostumia.

Fyyri – Munkinmäki

Munkinmäen kävelyllä tutustumme Kirkkonummen keskustassa sijaitsevan keskiaikaisen kirkon, kuntakeskuksen ja Munkinmäen kylämäen ympäristöön. Munkinmäellä kuljemme luonto- ja kulttuuripolku Munkinpolun läpi.

Fyyri – Ragvalds

Ragvaldsin museoalueelle suunnatulla kävelyllä tutustuu Kirkkonummen nykyisen keskustan ja ragvaldsin museoalueen väliseen Kuninkaantiehen ja Ragvaldsin museoalueella perinteiseen kirkkonummelaiseen maatilan pihapiiriin. Pihapiirissä on mahdollisuus kurkata puutarhaan, kävellä luontopolun läpi ja tietenkin erillisestä sopimuksesta voimme tutustua myös alueen museoihin.

Neljän kylän kukkulat


Kirkkolaakso – Heikkilä

Heikkilässä kiipeämme vanhan meriuoman syvyyksistä uniikin käsityöläisalueen keskelle, josta löydämme sekä kantatiloja, kulkuväyliä, että kunnallisen hallinnon historiaa. Tutustumme myös juhlapaikkoihin sekä mahdollisuuksien mukaan myös jääkauden jälkiin (säävaraus) ja Kirkkonummen urheilukenttien ja seurakunnallisen elämän eri muotoihin.

Gillobacka – Laajakallio

Kävelyretken varrella tutustumme Laajakallion alueen lähiympäristöön viimeisen jääkauden jälkeisien vuosisatojen kautta tutustuen alueen asutushistoriaan: sen kantatiloihin, Gillobackan kartanoon ja puutarhaan liittyvään innostukseen sekä myös Porkkalan vuokrakauden ajanjaksoon ja siihen mitä sen jälkeen on tapahtunut. Kuulemme myös mitä bussipysäkki voi kertoa asukkaista, miten tärkeät tieyhteydet näkyivät kieltolain aikaan ja miten kotikutoiset myyttiset hahmot ja eläimet liittyvät alueeseen.

Masalan polut


Kantatila-kierros

Masalassa kuljemme alueen kantatilojen siivittäminä jääkauden ajoilta asutushistorian aikaisen ajanjakson läpi. Masalassa suuntaamme myös vanhan kyläkeskuksen entiselle museoalueelle, ja tutustumme alueen kehitykseen rautatieaseman mukana tuomien muutosten kautta tähän päivään.

Sisällissodan jäljet ja Porkkalan vuokra-aika Masalassa

Tällä teemaopastuksella kurkistamme Suomen valtion itsenäistymisen ajanjaksoon ja Porkkalan vuokrakauden aikaisiin vuosiin Masalan keskustan tuntumassa.


”Suurkiitos kävelyretkestä. Olen iloisesti yllättynyt, että Kirkkonummelta löytyy tällaisiakin taitajia.” Osallistuja 2021


”Eventsin kävelyille on aina ilo tulla mukaan!” Osallistuja 2021

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑