Kevään 2021 opastetut kävelykierrokset löytyvät Facebook-tapahtumista täältä:

👉 https://www.facebook.com/Eventsi

Eventsin opastetut kävelykierrokset pohjautuvat kokonaisuuksiin. Kävelyjä muokataan ja rakennetaan sen mukaan mikä on mielenkiinnon ja kiinnostuksen kohde. Kysy ja ehdota alueita Kirkkonummella, jonne haluaisit päästä tutustumaan!
Eventsin omien järjestettyjen kävelykierrosten maksutavoista ja hinnoista löydät lisätietoa täältä. Tilaustuotteena räätälöidyistä kävelykierroksista löydät tilausehdot ja hinnaston täältä. Nämä sopivat mainiosti esimerkiksi asuntomyynnin edistämiseen, työporukalle tyhy-päiväksi tai opettaja- koululaisryhmille.

Kävelyesimerkkejä:

Kirkkonummen kuntakeskus

Kirkkonummen kuntakeskus hahmottuu kävelijälle sitä ympäröivien kukkuloiden, vesistöjen, keskiaikaisen kivikirkon ja Kuninkaantien keskiössä. Tutustumme kävelyllä nykyarkkitehtuuriin, muraalitaiteeseen, Porkkalan vuokra-ajan jälkiin ja löydämme alueelta myös muita rakennushistoriallisia kerrostumia. Tällä kävelyllä voimme myös tutustua kahteen eri museoalueeseen.

Laajakallio ja Jolkby

Kävelyretken varrella tutustumme Laajakallion alueen lähiympäristöön viimeisen jääkauden jälkeisien vuosisatojen kautta tutustuen alueen asutushistoriaan: sen kantatiloihin, Gillobackan kartanoon ja sen aikaiseen puutarhaan sekä myös Porkkalan vuokrakauden ajanjaksoon ja siihen mitä sen jälkeen on tapahtunut. Kuulemme myös miten kieltolaki ja kotikutoiset myyttiset hahmot ja eläimet liittyvät alueeseen.

Heikkilä ja Jolkby

Heikkilässä kiipeämme uniikin käsityöläisalueen keskelle, josta löydämme sekä kantatiloja, kulkuväyliä, että kunnallisen hallinnon historiaa. Tutustumme myös juhlapaikkoihin sekä mahdollisuuksien mukaan myös jääkauden jälkiin (säävaraus) ja Kirkkonummen urheilukenttien ja seurakunnallisen elämän eri muotoihin.

Masalan polut

Masalassa voimme tutkia alueen kantatilojen historiaa, kurkistaa itsenäistymisen ajanjaksoon ja Neuvostoliiton vuokra-ajan aikaisiin hetkiin, ja vaikkapa suunnata Gammel-Tinan entiselle museoalueelle Masalan vanhassa kyläkeskuksessa. Voimme myös tehdä retken, jolla tutustumme Masalan kehitykseen 1960-luvulta tähän päivään ja tulevaisuuteenkin!