Opastetut kävelyt Kirkkonummella

Lähdetään yhdessä kävelylle!

Kävelyt sopivat parhaiten 5 – 15 henkilön ryhmille.

Perustiedot:

  • Hinta per henkilö per tunti 15€ sis. 24% alv.
  • Minimiryhmäkoko 5 henkilöä
  • Maximiryhmäkoko 50 henkilöä
  • Kävelyreitin pituus vaihtelee 3 – 7 km välillä (sovitaan erikseen)
  • Aika: 1 – 2 tuntia (sovitaan erikseen)
  • Räätälöin mielelläni myös peruskävelystä laajempia kokonaisuuksia. Kävelyiden yhteyteen voi lisätä esimerkiksi opastetun museokäynnin, pöytävarauksen ravintolaan tai vaikkapa luennon ryhmää kiinnostavasta aihepiiristä. Kysy lisää!

 

Reittivaihtoehdot:

1) Kirkkonummen kuntakeskus

Kävelylle lähdetään Kirkkonummen keskiaikaisen kirkon ja 1980-luvulla rakennetun kirjaston edustalta. Reitti vie Kalevala-aiheisen muraalin, 1960-luvun koulukeskuksen, Villa Hagan ja kunnantalon kautta Munkinmäelle, jolta siirrymme Kirkkonummen rautatieaseman ohitse Porkkalan vuokrakauden aikaiselle kasarmialueelle. Täältä reitti jatkuu Finnsbackan navetan kautta Kusaksen entisen kestikievarin raunioille, Kuninkaantien varteen. Kävelyyn voidaan tässä liittää tutustuminen kunnalliselle Ragvaldsin museoalueelle tai siirtyä Kuninkaantietä pitkin Lukkarinmäen ylitse päätyen torille takaisin lähtöpisteeseen. Vaihtoehtoisesti kävely voidaan myös aloittaa Gesterbyn museoalueelta, josta siirrytään keskustaan Pappilanmäen yli.

 

2) Heikkilä, Tolsa, Laajakallio ja Jolkby

Kävelylle lähdetään Kirkkonummen urheilupuistolta, josta kuljemme Heikkilän ja Tolsan kautta Laajakallioon, ja palaamme Vanhaa Rantatietä pitkin takaisin lähtöpaikkaan. Retken varrella tutustumme alueen kantatiloihin, uniikkiin käsityöläisalueeseen sekä Laajakallion asuinalueella sijainneen Gillobackan kartanon ja Porkkalan vuokrakauden ajanjaksoon. Paluureitin varrella kuljemme vanhan Kuninkaatien vartta pitkin ja poikkeamme Jolkbyn ja Heikkilän asuinalueilla – emmekä jätä kurkkaamatta Vesitorninmäen jääkautista hiidenkirnuakaan. Reittiä voi halutessa myös lyhentää ja muokata esimerkiksi alkamaan eri paikasta.

 

3) Masalan polut

Kävelylle voimme valita ryhmän mielenkiinnon mukaan erilaisista reittivaihtoehdoista sopivimman. Voimme tutkia Masalan kantatilojen historiaa, kurkistaa Neuvostoliiton vuokra-ajan aikaiseen ympäristöön, tai vaikkapa suunnata ”Gammel-Tinan” entiselle museoalueelle Masalan vanhassa kyläkeskuksessa. Reittivalinnasta riippuen pohdimme paikallisen yhdistystoiminnan ja Suomen itsenäistymisen ajan historiaa, lisäämme ripauksen kaupan- ja koulunkäynnin historiaa tai sukellamme vanhan meriuoman ja sen kupeessa olleen Sundsbergin kartanon vaiheisiin. Voimme myös tarkastella Masalan kehitystä 1960-luvulta nykypäivään.

Keväisellä kävelyllä Masalan polulla vuonna 2019. Kuva: Ilkka Saarela photography.

Lue linkin takaa lisää Masalan polusta.

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: