Guided walks in Kirkkonummi, Finland (in Finnish)

Retki- ja kävelykohteita:

 

Saaristoretki linnakesaari Mäkiluodolle ja Rönnskärin majakkasaarelle

Vanhin kirjoitettu tieto Kirkkonummen seudusta liittyy merenkulkuun, vanhaan 1200-luvun purjehdusreitin selostukseen, jossa mainitaan nimi Purckal, nykyinen Porkkala. Rönnskärin saari sijaitsee Viron ja Porkkalanniemen välimaastossa ja sinne valmistui vuonna 1800 majakka auttamaan merenkulkijoita navigoimaan vesillä. Saaren luonto on osin suojeltua ja siellä toimii myös lintuharrastajien ylläpitämä lintuasema Rönski. Mahtavan luonnon ja tarujen ympäröimä Mäkiluoto edustaa rikkiräjäytettyine linnakkeineen ja muistomerkkeineen taas yhtä palaa täysin omalaatuista kulttuurimaisemaa.

Saaria hallinnoi Suomen Puolustusvoimat ja tämän vuoksi pääsy saarille vaatii erillistä lupaa. Saarille pääsy vaatii tottakai myös meri- ja maakuljetuksia, jotka kaikki järjestyvät Eventsin puolesta.

Kysy lisätietoja!

 

Kirkkonummen keskustan historiaa ja nykypäivää

Kävelylle lähdetään Kirkkonummen keskiaikaisen kirkon edustalta. Kirkolta reitti vie Villa Hagan ohitse Munkinmäen kartanolle, jolta siirrymme Kirkkonummen rautatieaseman ohitse Porkkalan vuokrakauden aikaisen kasarmialueen läpi Kusaksen entisen kestikievarin raunioille. Kävely jatkuu vanhaa Kuninkaantietä pitkin Lukkarinmäen ylitse päättyen torille. Kävelyyn on mahdollista liittää vierailu Ragvaldsin museoalueelle.

Heikkilän kukkulat

Kävelylle lähdetään Ljunghedan nuorisoseuran talolta ja kuljemme Vanhaa Kuninkaan postitietä mukaillen ohi kunnan ensimmäisen kansakoulun, urheilukentän ja monen erilaisen käsityöläisen torpan ohi. Matka jatkuu Kaksoisvuorten kupeessa, ohittaa Kuninkaatien varren rakennuksia, ja tuo esille Jolkbyn tilan historiaa sekä vanhan juhla- ja hirttopaikan eikä jätä mainitsematta kunnan ensimmäistä sairaalaakaan.

Masalan polut

Kävelyllä voimme tutkia Masalan kantatilojen historiaa, kurkistaa Neuvostoliiton vuokra-ajan aikaiseen ympäristöön, tai vaihtoehtoisesti suunnata “Gammel-Tinan” entiselle museoalueelle Masalan vanhassa kyläkeskuksessa sekä pohtia paikallisen yhdistystoiminnan ja Suomen itsenäistymisen ajan historiaa, lisätä ripaus kaupan- ja koulunkäynnin historiaa tai sukeltaa vanhan meriuoman ja sen kupeessa olevan Sundsbergin kartanon vaiheisiin.

Kävelyt sopivat mainiosti erilaisille ryhmille (5-15 henkilöä).

Hinta 150€ (sis. 24% alv.)

Aika: 1,5 tuntia

Kävelyn lisäksi on mahdollista liittää muuta ryhmänne toivomaa ohjelmaa.

YLEISET EHDOT:
 • Opastuskieli on suomi. Asiointikielet lisäksi saksa, ruotsi ja englanti.
 • Osallistujilla on oltava voimassaoleva tapaturmavakuutus

MAKSUEHDOT:

 • Asiakkaalla on velvollisuus tutustua tapahtuman sisältöön ja ilmoittaa siinä mahdollisesti olevista virheistä ennen tarjouksen hyväksymistä
 • Sopimus syntyy, kun asiakas hyväksyy Eventsin tarjouksen tai muutoin tilaa tapahtuman
 • Laskutus perustuu asiakkaan hyväksymään tarjoukseen. Maksu erääntyy 7 vrk tapahtuman jälkeen

MUUTOS- JA PERUUTUSEHDOT:

 • Tapahtuma voidaan perua veloituksetta vähintään 14 vuorokautta ennen tapahtuman  alkua.
 • Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vuorokautta, mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen tapahtumaa, laskutamme peruutuskuluina 25 % tapahtuman hinnasta.
 • Peruutuksen tapahtuessa myöhemmin kuin 7 vuorokautta, mutta viimeistään 48 tuntia ennen tapahtumaa, laskutamme peruutuskuluina 50 % tapahtuman hinnasta.
 • Jos tapahtuma perutaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tapahtumaa, laskutamme tapahtumasta sopimuksen mukaisen hinnan kokonaisuudessaan.
 • Muutoksia tapahtumapäivämäärään voi tehdä 48 tuntia ennen tapahtumaa.
 • Käyttämättömistä palveluista ei suoriteta takaisinmaksuja.
 • Eventsillä on oikeus perua tapahtuma samana päivänä, jos sääolosuhteiden vuoksi tapahtumaa ei voida toteuttaa turvallisesti. Eventsi varaa lisäksi oikeuden peruuttaa opastus sairastumisen tai muun ”force majeure” -syyn vuoksi.

Olethan yhteydessä: Petra Vairimaa puh. 050-5600333 tai petra.vairimaa@eventsi.fi

©Eventsi tmi Petra Vairimaa